Srbija: Ljekarka ne odustaje od procedure da promijeni pol

"Teško sam se odlučila na ovaj korak a ušla sam u proceduru koja traje dijve godine a to je dug period, i ko zna šta sve može da se dogodi, pa mi neće biti teško da sve povučem", rekla je ljekarka
2 komentar(a)
ljekar, doktor, Foto: Shutterstock
ljekar, doktor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.10.2015. 07:59h

Ljekarka Mira Stanojčić, specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, izjavila je danas da i pored stava Ustavnog suda o penzionisanju žena, ne odustaje od procedure da promijeni pol.

Ustavni sud privremeno je obustavio primjenu odredbi Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, koje se odnose na penzionisanje žena sa navršenih 60 godina i šest mjeseci života.

Mira Stanojčić rekla je za agenciju Beta da je Sud ocijenio da je propisivanje ovakvog zakonskog osnova diskriminacija žena a njen zahtjev se na to i odnosio zbog čega je odlučila da mijenja pol.

"Teško sam se odlučila na ovaj korak a ušla sam u proceduru koja traje dijve godine a to je dug period, i ko zna šta sve može da se dogodi, pa mi neće biti teško da sve povučem", rekla je ljekarka.

Ona posebno ističe da je odluka privremena i da nema garanicija da žene u javnom sektoru neće opet biti diskiminisane u odnosu na muškarce kada je u pitanju penzionisanje.

Bonus video: