Zaev: Kako su naši prijatelji dozvolili bjekstvo Gruevskog?

Uz riječi "taman posla" demantovao je medijske navode da je sa Gruevskim komunicirao neposredno prije nego što je ovaj napustio Makedoniju
52 pregleda 6 komentar(a)
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2018. 15:29h

Istraga će otkriti detalje bjekstva bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, ali ostaje pitanje kako su četiri zemlje, naši prijatelji, to dozvolile, naveo je aktuelni premijer Makedonije Zoran Zaev.

Zaev je tokom posjete Strumici poručio da "javnost očekuje da veoma brzo bude informisana šta se tačno dogodilo u Makedoniji u vezi sa bjekstvom bivšeg premijera", prenosi MIA.

"Mene je informisalo Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije i znam dokle se stiglo i vjerujem da će veoma brzo javnosti biti saopšteni detalji o tome šta se događalo u Makedoniji, budući da znamo šta se događalo u – Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji i Mađarskoj", rekao je makedonski premijer.

Pita se kako se to dogodilo u vrijeme, kako je rekao, kada je makedonsko društvo, makedonski parlament ozbiljno usredsređen s ogromnom inspiracijom na pravo da se postane članicom EU i NATO-a, prenosi Tanjug.

"Ostaje pitanje kako to da su naši prijatelji, četiri zemlje, to dozvolile i svakako ostaje pitanje u vezi sa te tri zemlje članice NATO-a, koje se vode vladavinom prava, kažem to pod navodnicima, u vrijeme kada je makedonsko društvo, makedonski parlament ozbiljno usredsređen s ogromnom inspiracijom na pravo da se postane članicom EU i NATO-a, da mu se desi", rekao je Zaev.

Uz riječi "taman posla" demantovao je medijske navode da je sa Nikolom Gruevskim komunicirao neposredno prije nego što je ovaj napustio Makedoniju, dodajući da je tu informaciju već demantovao u medijima koji su je objavili.

"Taman posla, ispašće još da smo se zajedno to dogovarali. Otkako sam postao premijer, godinu i po dana, sa gospodinom Gruevskim nemam nikakve kontakte", naveo je Zaev.

Bonus video: