Srbija: Podignuta optužnica protiv Dragoslava Kosmajca

Sumnja se da su druga dvojica optuženih zloupotrebom položaja Kosmajcu omogućili da raspolaže zemljištem na zvezdarskoj opštini, čime je država oštećena za oko 100.000 eura
54 pregleda 0 komentar(a)
Dragoslav Kosmajac, Foto: Arhiva Vijesti
Dragoslav Kosmajac, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.10.2015. 14:34h

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Dragoslava Kosmajca i još dvojice osumnjičenih da su izvršili zloupotrebe službenog položaja u vezi sa opštinskim zemljištem na Zvezdari.

Kosmajac se tereti za krivično djelo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, rekla je Tanjugu portparol Tužilaštva Tatjana Sekulić.

Optužnica je dostavljena sudu na potvrđivanje, dodala je Sekulić.

Više tužilaštvo protiv Kosmajca sprovelo istragu, na osnovu koje je podignuta optužnica, zbog sumnje da je podstrekivao službenike opštine Zvezdara da zloupotrijebe svoj službeni položaj.

Sumnja se da su druga dvojica optuženih zloupotrebom položaja Kosmajcu omogućili da raspolaže zemljištem na zvezdarskoj opštini, čime je država oštećena za oko 100.000 eura.

Za to krivično djelo prema Krivičnom zakonu zaprijećena je kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Kosmajac se u istrazi pred tužiocem branio ćutanjem.

Viši sud u Beogradu u maju je potvrdio privremenu zapljenu 23 Kosmajčeva objekta.

Kosmajac je bio uhapšen 9. novembra prošle godine i u pritvoru je bio tri mjeseca, do 10. februara pošto je položio 200.000 eura za odbranu sa slobode, kao jemstvo da neće pobjeći.

Prvo osnovno javno tužilaštvo vodi istragu protiv Kosmajca zbog poreske utaje, protivpravnog zauzimanja zemljišta i falsifikovanja isprave i prevare.

Bonus video: