Grabar Kitarović traži da joj Nikolić u lice kaže šta misli o njoj

Ona je tako odgovorila na pitanje o "hladnoratovskim odnosima Srbije i Hrvatske" i na navode iz kabineta srpskog predsjednika da je tokom susreta s hrvatskom predsjednicom u Njujorku zaključeno da je hrvatska vlada odgovorna za zahlađenje odnosa
65 pregleda 17 komentar(a)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta-AP
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.09.2015. 18:39h

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović poručila je večeras predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da joj kaže u lice ako ima kakvih primjedbi na njeno ponašanje, i ocijenila da prepucavanje preko medija šteti međudržavnim odnosima.

"Ako gospodin Nikolić ima bilo kakvih primedbi, voljela bih da mi ih kaže u lice, jer onda ću mu odgovoriti u lice šta mislim o tome. Ovakvo prepucavanje u medijima nema smisla. I to je ono što šteti međudržavnim odnosima", rekla je Grabar-Kitarović u Njujorku, u razgovoru za Hrvatsku televiziju.

Ona je tako odgovorila na pitanje o "hladnoratovskim odnosima Srbije i Hrvatske" i na navode iz kabineta srpskog predsjednika da je tokom susreta s hrvatskom predsjednicom u Njujorku zaključeno da je hrvatska vlada odgovorna za zahlađenje odnosa.

Mediji su ranije prenijeli da je Nikolić u Njujorku za Radio-televiziju Srbije prokomentarisao šta posljednjih dana govori premijer Hrvatske Zoran Milanović i ocijenio da je "to radila i hrvatska predsjednica u svojoj kampanji" što je ocijenio kao "necivilizacijsko, nedemokratsko ponašanje u kampanji".

Hrvatska predsjednica je dodala da je iznenađena.

"Malo sam i iznenađenja zadnjom reakcijom koju sam čula. Iz onog malog video-klipića koji je pustio kabinet srpskog predsjednika sa mojim razgovorom sa gospođom Angelom Merkel kojem se on pridružio, riječ je bila o prilično srdačnom razgovoru", rekla je hrvatska predsjednica.

Bonus video: