Kosovo: Tači tajno radi na smjenjivanju premijera Mustafe

DPK je tokom ove desetomjesečne koalicije s partijom Ise Mustafe željela da pred međunarodnim faktorima dokaže da jedino ona na čelu Kosova može da obezbijedi stabilnost
0 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Savo Prelević
Hašim Tači, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2015. 17:44h

Demokratska partija Kosova, pod rukovodstvom Hašima Tačija i Kadrija Vejseljija raspravlja o mogućnosti promjene koalicionog partnera, pošto je nezadovoljna koalicijom s Demokratskim savezom premijera Ise Mustafe, piše portal gazetablic.com pozivajući se na svoje izvore.

"Rukovodstvo partije nije zadovoljno koalicijom sa DSK. Drugi razlog je da baš i ne vjeruju Isi Mustafi. Bilo je ideja da se raskine koalicija sa DSK i da se vide opcije ulaska u koaliciju s drugim partijama", rekao je izvor portala.

Po tom izvoru, DPK je tokom ove desetomjesečne koalicije s partijom Ise Mustafe željela da pred međunarodnim faktorima dokaže da jedino ona na čelu Kosova može da obezbijedi stabilnost.

Visoki zvaničnik DPK, koji je izvor dnevnika, rekao je da, polazeći od ovih argumenata DPK, pokušava da ubijedi međunarodne predstavnike da se Isa Mustafa udalji s funkcije premijera, da se raskine koalicija sa DSK i sastavi koalicija s nekom drugom opozicionom strankom.

Jedna od dvije koalicione partije kojima je ponuđena mogućnost koalicije je odbila ponudu, piše portal ne precizirajući o kojim se partijama radi.

Međutim, suprotno ovim najavama, šef poslaničke grupe DPK, Adem Grabovci je juče izjavio da koalicija između DPK i DSK odlično funkcioniše.

Bonus video: