Milanović: Srbija da snizi ton, i da "šara" malo put Mađarske

Dačić je kazao da Zagreb nije zvanično obavijestio Beograd o prekidu saobraćaja i dodao da sada mora da se sagleda situacija i da se preduzmu određene mjere
134 pregleda 11 komentar(a)
Zoran Milanović, Foto: Betaphoto/HINA
Zoran Milanović, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 22.09.2015. 18:23h

Hrvatski premijer Zoran Milanović je rekao da "zna kakav Srbi imaju dil sa Mađarskom" i poručio Srbiji da je veća ekonomska šteta za nju nego za Hrvatsku zbog zatvaranja prelaza.

Milanović je, kako je javila hrvatska TV N1 komentarišući eventualnu štetu koja je nastala i koja će, kako su javili hrvatski mediji, tek nastati zbog zatvaranja graničnog prelaza za terentni saobraćaj, kazao:

"Šteta zbog zatvaranja Bajakova je veća za srpsku privredu nego za hrvatsku. Nije to dobro, ali nismo mi budale, vidite šta rade", rekao je Milanović.

Kako prenosi N1, on je rekao da zemlje koje su najmanje ugrožene, poput Mađarske, "izvode šou".

"Zašto? Za to će pred Bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu joj poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo: Šaraj malo, brate. Šalji malo gore u Mađarsku i Rumuniju" rekao je Milanović.

Milanović je dodao da će u Briselu, "gdje neće biti Vučića i ekipe", razgovarati o tome kako da se izbjeglička kriza reši na izvoru - u Grčkoj i Turskoj.

"Normalno i konstruktivno i u civilizovanom tonu razgovaram sa onima kojima je najteže. To su Austrija i Njemačka, a i Slovenija kojoj je nešto lakše. A ko je najglasniji? Oni koji su običan koridor", rekao je.

Dačić: Odluka Hrvatske za zatvori granicu prema Srbiji jednostrana

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom odluke Hrvatske da zatvori granicu prema Srbiji, da Srbija ne može da toleriše takvu situaciju i da je to jasno stavila do znanja hrvatskoj strani.

"Njihova odluka je jednostrana", rekao je Dačić, naglasivši da Srbija želi dobre odnose sa susjedima.

Dačić je kazao da Zagreb nije zvanično obavijestio Beograd o prekidu saobraćaja i dodao da sada mora da se sagleda situacija i da se preduzmu određene mjere.

On je rekao da je premijer Aleksandar Vučić tim povodom danas zakazao sjednicu Vlade i da će on odlučiti koje sve mjere dolaze u obzir, ali, kako je rekao, moramo da "branimo svoj interes".

"Ne pravi Srbija putanje gdje će izbjeglice i migranti da idu", rekao je srpski šef diplomatije dodajući da Srbija želi da putevi budu otvoreni.

Bonus video: