Komisija Republike Srpske za referendum bez opozicije i Bošnjaka

Predstavnici opozicionih stranaka su tokom rasprave istakli da odluka o referendumu još nije objavljena u Službenom glasniku RS i da referendum, ako se i održi, u šta oni sumnjaju, neće imati nikakvo dejstvo
1 komentar(a)
Banjaluka, Foto: Wikimedia
Banjaluka, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 21.09.2015. 14:37h

Narodna skupština Republike Srpske danas je predložila članove Komisije za sprovođenje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH i o odlukama visokih predstavnika, ali u toj komisiji nema predstavnika opozicionih srpskih stranaka i bošnjačkih partija.

Zadatak Komisije je da formira komisije u lokalnim zajednicama u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju referenduma.

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) imaće četiri člana, Demokratski narodni savez (DNS) i Socijalistička partija (SP) po dva člana i Slobodni demokratski srpski klub (SDS-K) jednog člana u ovoj komisiji.

Predstavnici opozicionih stranaka su tokom rasprave istakli da odluka o referendumu još nije objavljena u Službenom glasniku RS i da referendum, ako se i održi, u šta oni sumnjaju, neće imati nikakvo dejstvo.

Opozicija je pripremu referenduma u RS uporedila s referendumom koji je ljetos održan u Grčkoj.

Bonus video: