Ostojić: Orban, Vulin i Karamarko su saveznici

Ostojić ne priznaje Štab za pomoć izbjeglicama, koji je formirala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i naziva ga “štabom za histeriju”, a dolazak Karamarka u Tovarnik okarakterisao je kao novo “podmetanje noge” vlasti
4 komentar(a)
Ranko Ostojić, Foto: Betaphoto/HINA
Ranko Ostojić, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 20.09.2015. 16:35h

Vlast u Hrvatskoj, koju je početkom prošle sedmice zahvatio izbjeglički talas i to u trenutku predizborne kampanje, svaku priliku koristi da pošalje poruku svojim glasačima, opoziciji, ali i da optuži vlasti susjednih država, osim BiH, da su saveznici HDZ-a i Tomislava Karamarka.

Potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić poručio je danas u Opatovcu da im Mađarska, kroz koju je prošlo najmanje pola milijuna ljudi, što, neregistrovano, što registrovano, neće dijeliti lekcije.

Mađarsko otvaranje granice sa Srbijom objašnjava kao vjerovatni rezultat, kako je rekao, pritiska Srbije na Mađarsku, nakon što je Hrvatska zatvorila granične prelaze prema Srbiji (izuzev Bajakova).

“Ta država (Srbija) očito nije imala drugog izbora nego da pregovara s Mađarskom. Umjesto da (izbjeglice) šalju nama, pa mi u Mađarsku, sada će to riješiti direktno sa svojim prijateljima", rekao je Ostojić, prenijela je Hina.

Za Ostojića su, Karamarko i srpski ministar Aleksandr Vulin saveznici mađarskog premijera Orbana.

"To je ista ekipa, iste riječi protiv hrvatske vlade koriste sva trojica", tvrdi Ostojić.

Ostojić ne priznaje Štab za pomoć izbjeglicama, koji je formirala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i naziva ga “štabom za histeriju”, a dolazak Karamarka u Tovarnik okarakterisao je kao novo “podmetanje noge” vlasti.

Karamarku je poručio da treba da se obrati, kako je rekao, svojim prijateljima Orbanu i Vulinu, koje je nazvao “Miloševićevim pionirima”, te da zajedno sa njima, kako je rekao, promoviše histeriju.

“To je ista ekipa. Ti bi silom, žicom i oružjem pokušali da riješe stvar”, kazao je Ostojić na konferenciji za novinare u Opatovcu.

Ogradivši se od Orbana, Vulina i Karamarka, Ostojić je rekao da su saveznici aktuelne hrvatske vlade papa Franjo i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Bonus video: