"DAČIĆ RAZMIŠLJA DA GA TUŽI"

SPS: Tadić će na sudu morati da odgovora, i to za zloupotrebu policije i tužilaštva

Socijalisti u saopštenju navode i da se Tadić, "kada ne zna šta će, vadi na neobaviještenost"
2 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 13.02.2019. 20:28h

Lider SPS-a Ivića Dačić "razmišlja" da tuži Borisa Tadića i DS, zbog zloupotrebe podataka iz istrage u političke svrhe i prijetnji prilikom donošenja važnih političkih odluka, kao što je bilo 2012. godine, saopštila je danas SPS.

Poslije najave nekadašnjeg predsjednika Srbije i DS, a sada lidera SDS, da će podnijeti tužbu protiv Dačića zbog iznošenja neistina u vezi sa snimcima Dačićevog sastanka sa Rodoljubom Radulovićem, iz SPS-a pišu da Dačić razmišlja o kontra tužbi.

Socijalisti u saopštenju navode i da se Tadić, "kada ne zna šta će, vadi na neobaviještenost". 

"Jedan dan je vidio snimke, drugi nije. Jedan dan je on pokrenuo borbu protiv kriminala, drugi dan - nije ni bilo optužnica, to sve, tek u vrijeme Vučića i Dačića", navodi se u saopštenju.

Tadićeve najave da će da tuži predsjednika SPS-a Ivicu Dačića, socijalisti ocjenjuju kao nastavak njegovog licemjerja.

"Na sudu Tadić neće moći da se vadi na to da nije znao, već će morati da odgovora, i to za zloupotrebu policije i tužilaštva. Tamo će morati da objasni čemu su služili snimci, za koje, kako sam kaže, nije znao, ako u njima nije bilo elemenata za optužnicu", poručili su Tadiću iz SPS.

Tadić će na sudu, dodaju socijalisti, morati da odgovori i zašto su snimci protivzakonito čuvani i zbog čega, kao i da pred svjedokom Draganom Markovićem, objasni zašto je Dačiću "prijetio da će proći kao Sanader", ako ne budemo u koaliciji sa njim.

"Ali, možda za tim nema potrebe, jer je Tadiću narod već politički presudio na izborima izbrisavši ga sa političke scene. U svakom slučaju, Srbija ima važnijih poslova od Tadića", poručili su iz SPS.