Gruevski preko Crne Gore pobjegao za Mađarsku

Gruevski je u Mađarsku pobjegao nakon što je za njim u Makedoniji raspisana potjernica jer se u zakonskom roku nije javio na izdržavanje kazne zatvora od dvije godiine
52 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gruevski, Foto: Reuters
Nikola Gruevski, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2018. 19:56h

Bivši premijer Makedonije, Nikola Gruevski prešao je granicu iz Albanije u Crnu Goru 11. novembra u 19:11 časova u vozilu mađarske ambasade u Tirani, potvrdili su za albanske medije izvori iz vlade te zemlje.

Uprava policije je potvrdila da je Gruevski tog dana ušao u Crnu Goru i istog dana izašao iz zemlje. "Crnogorska policija je u ovom slučaju u potpunosti ispoštovala zakonske procedure", navodi se u policijskom saopštenju.

Kako prenosi albanski portal “Tema" Gruevski je prešao granicu na prelazu Božaj u automobilu registarskih oznaka "CD1013A".

Gruevski je u Mađarsku pobjegao nakon što je za njim u Makedoniji raspisana potjernica jer se u zakonskom roku nije javio na izdržavanje kazne zatvora od dvije godiine.

Krivični savjet skopskog suda odbacio je sve žalbe Gruevskog na odluku da javi na odsluženje zatvorske kazne od dvije godine zbog napravilnosti prilikom kupovine 600.000 eura vrijednog "mercedesa" za potrebe vlade.

Mađarska je potvrdila da je Gruevski u toj zemlji zatražio politički azil.

Bonus video: