Milanović: Izbori u skladu sa Ustavom

"To nije mart ili april, kako se govori. Krajnji je rok 6. decembra", rekao je Šeks
0 komentar(a)
Zoran Milanović, Foto: Beta-AP
Zoran Milanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.08.2015. 16:22h

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani u skladu sa Ustavom i zakonom, nakon što Sabor donese odluku o svom raspuštanju, a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odredi jedan između dva-tri moguća vikenda, poručio je u Beču premijer Zoran Milanović.

"Sabor će donijeti odluku o svom raspuštanju i ona će biti u skladu sa zakonom i Ustavom", rekao je Milanović novinarima na marginama bečke konferencije o Zapadnom Balkanu, prenijeli su hrvatski mediji.

A kada predsjednica izabere jedan od dva ili tri vikenda - tada će biti izbori, rekao je Milanović i dodao da se on o datumu izbora stoga ne treba ni sa kim dogovarati.

Komentarišući stav savjetnika predsjednice Hrvatske Vladimira Šeksa, o tome da bi izbori bili neustavni ako bi se održali nakon 6. decembra, Milanović je rekao:

"Zanima me što bi prije desetak godina rekao taj gospodin da mu je tada predsjednik (Stipe) Mesić pričao takve stvari. Kada je taj gospodin bio predsjednik Sabora. Zanima me bi li i tada tako tumačio hrvatski Ustav", rekao je Milanović.

Šeks je rekao i da će predsjednica Kitarović štititi Ustav i raspisati izbore uvidi li da prolazi spomenuti posljednji zadati ustavni rok.

"To nije mart ili april, kako se govori. Krajnji je rok 6. decembra", rekao je Šeks.

Bonus video: