Dodik kažnjen sa 2.500 eura zbog govora mržnje

Dodik je na predizbornom skupu u Bileći zaprijetio Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog mladića Davida Dragičevića, koji od 20. septembra danonoćno boravi na Trgu Krajine u Banjaluci: "Šta će on raditi, iznio krevet na trg i misli da je frajer, 8. oktobra ga više neće biti"
68 pregleda 0 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Beta-AP
Milorad Dodik, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.10.2018. 15:43h

Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) danas je kaznila kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske, Milorada Dodika s pet hiljada konvertibilnih maraka (oko 2.500 eura) zbog govora mržnje tokom predizborne kampanje.

Dodikov SNSD je kažnjen sa sa 7.000 KM (oko 3.500 eura).

"Na predizbornom skupu u Bileći 22. septembra, Dodik je koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje", navedeno je u odluci CIK-a.

Dodik je na predizbornom skupu u Bileći zaprijetio Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog mladića Davida Dragičevića, koji od 20. septembra danonoćno boravi na Trgu Krajine u Banjaluci: "Šta će on raditi, iznio krevet na trg i misli da je frajer, 8. oktobra ga više neće biti".

Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi "Pravda za Davida", na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt "zadesna", a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu ubistva.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Dodik je kažnjen i jer je na mitingu svoje stranke u Bileći prijetio odborninku SRS "Dr Vojislav Šešelj" Draženu Dunđeru.

Bonus video: