Azil u Srbiji želi 66.000 migranata

Stefanović je ukazao da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da je bezbjednost zemlje od ključnog značaja za napredak svih zemalja u ovoj regiji
0 komentar(a)
Libija migranti, Foto: Reuters
Libija migranti, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2015. 11:07h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je od početka 2015. godine više od 66.000 migranata izrazilo namjeru da zatraži azil u Srbiji.

Stefanović je tokom razgovora u Beogradu sa novim ambasadorom Japana Đuići Takaharom naglasio da problem migranata nije samo problem Srbije, već svih zemalja Evropske unije.

On je rekao da je neophodna saradnja svih država koje su pogođene ovim problemom, ali i podrška zemalja koje nisu članice EU, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Stefanović je ukazao da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da je bezbjednost zemlje od ključnog značaja za napredak svih zemalja u ovoj regiji, piše u saopštenju

On je upoznao ambasadora Japana sa Strategijom rada policije u zajednici i naveo da je njen cilj približavanje policije građanima kako bi se preventivno djelovalo na razvoj bilo kog oblika terorizma, kao i vraćanje povjerenja građana u rad policije.

Ambasador Takahara istakao je spremnost Japana da pruži pomoć u obuci policijskih službenika u borbi protiv različitih vidova kriminala i naglasio da je terorizam globalna prijetnja koja pogađa sve države i da se mora djelovati preventivno u njegovom sprečavanju.

Bonus video: