Svi se borimo kako bi oslobodili Salopeka

Salopekova sudbina i dalje je neizvjesna, dva dana nakon što je istekao ultimatum militanata za njegovu razmjenu s muslimanskim ženama u egipatskim zatvorima
3 komentar(a)
Tomislav Salopek, Foto: Beta/AP
Tomislav Salopek, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.08.2015. 17:57h

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović izjavila je danas da će nastaviti da se bori za oslobađanje hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka koga su u Egiptu oteli pripadnici Islamske države (IS).

"Ovih dana boriću se za oslobođenje našeg Tomislava", rekla je Grabar- Kitarović u Sinju gdje je bila na 300. Sinjskoj alki.

"Zbog razumljivih razloga, ne mogu vam govoriti o detaljima, ali vam mogu reći da se svi borimo kako bi oslobodili Tomislava", dodala je.

Salopekova sudbina i dalje je neizvjesna, dva dana nakon što je istekao ultimatum militanata za njegovu razmjenu s muslimanskim ženama u egipatskim zatvorima.

Otmičari su u srijedu objavili video snimak na kojem Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca s nožem u ruci i čita s lista papira da će ga otmičari smaknuti u roku od 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi zarobljene muslimanke.

Bonus video: