POVODOM 20 GODINA "OLUJE"

Šešelj zapalio zastavu Hrvatske

"Upozoravam sadašnje vlastodršce u Srbiji, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, da nemaju pravo da bilo šta Hrvatima praštaju u ime srpskog naroda", rekao je Šešelj
57 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2015. 16:52h

Oko 300 pristalica Srpske radikalne stranke protestovalo je danas ispred ambasade Hrvatske u Beogradu povodom 20. godišnjice operacije "Oluja", a predsjednik SRS Vojislav Šešelj tom prilikom zapalio je hrvatsku zastavu.

"Upozoravam sadašnje vlastodršce u Srbiji, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, da nemaju pravo da bilo šta Hrvatima praštaju u ime srpskog naroda", rekao je Šešelj obraćajući se okupljenima.

On je poručio da ne može biti oproštaja dok se ne povrati "srpska zemlja", i da samo žrtve mogu da praštaju.

Lider radikala je kazao da Srbija neće ratovati protiv Hrvatske, članice EU i NATO, ali da Srbi "neće zaboraviti šta je srpsko" i da će povratiti Krajinu i Kosovo.

Šešelj je dodao i da Srbija nikako ne smije da pristane na arbitražu u sporu oko granice sa Hrvatskom na lijevoj obali Dunava, jer će je izgubiti.

Tokom protesta vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća preusmjeravana su oko dijela Ulice kneza Miloša u kom se nalazi ambasada Hrvatske.

Galerija

Preporučujemo za Vas