Direktor Lutrije Srbije podnio ostavku

Vulović je podnio ostavku dva dana nakon što je izvlačenje brojeva u 59. kolu igre na sreću Loto izazvalo sumnje u regularnost
10 komentar(a)
Loto, prevara, Foto: Screenshot (YouTube)
Loto, prevara, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.07.2015. 12:21h

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podnio je ostavku iz "moralnih razloga", javlja N1.

Vulović je podnio ostavku dva dana nakon što je izvlačenje brojeva u 59. kolu igre na sreću Loto izazvalo sumnje u regularnost.

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da je šest osoba saslušano povodom sumnji u regularnost izvlačenja i najavio je saslušanje još šest lica.

Stefanović je rekao da je zaplijenjena i računarska oprema i da će loptice biti vještačene.

Iz Državne lutrije naveli su nakon toga da je u pitanju tehnička greška i da je izvlačenje regularno, dok su u srpskom Tužilaštvu najavili provjere.

Sumnju u regularnost izvlačenja izazvao je trenutak kada je u direktnom TV prenosu, nakon izvlačenja tri broja (4, 33, 12), umesto izvučenog četvrtog po redu, broja 27, na ekranu ispisan broj 21.

Ubrzo se na ekranu pojavio i peti broj 27, računar je odmah izračunao i broj dobitnika sa pet pogodaka, a zatim je iz bubnja izašao broj 21.

Vulović je juče, na konferenciji za novinare, rekao da sve dogodilo zbog ljudskog faktora.

"Umjesto da ukuca, da unese broj 27 , on je unio broj 21. U tom trenutku, valjda vidjevši šta je uradio, čovjek unosi broj 27. Dakle unosi broj one loptice koja je izašla. E sada, sticajem okolnosti, kažem, po nekim zakonima vjerovatnoće, postojala je mogućnost da izađe loptica 21 i ona je izašla. Mislim ako mene pitate, za mene tu nije ništa čudno", rekao je Vulović.

Više javno tužilaštvo izdalo je nalog policiji za prikupljanje informacija i obavještenja radi utvrđivanja svih činjenica i eventualnoj krivičnoj odgovornosti u vezi sa izvlačenjem brojeva, a i srpski premijer Aleksandar Vučić je rekao da policija radi svoj posao i da će "ako je bilo krivičnog djela, odgovorni odgovarati".

"Bijesan sam što sam slušao sve oko sebe, kako neko drugi hoće da krade, a sve vrijeme smo sebe potkradali", rekao je srpski premijer navodeći da bi bilo najbolje rješenje naći strateškog partnera za Državnu lutriju.

Bonus video: