POSTOJI VOLJA

Vučić: Dogovor s Hrvatskom ili arbitraža u sporu oko granice

Vučić je precizirao da Srbija ima spor oko granice samo sa Hrvatskom i da to nije samo pitanje Šarengradske ade, kako se to obično pojednostavi, i izrazio uvjerenje da dijalogom i ozbiljnim razgovorom može da se nađe rešenje
2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.07.2015. 09:34h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će u Beogradu i Zagrebu postojati raspoloženje za dogovor o spornim pitanjima u vezi s granicom između dvije države, a ako do toga ipak ne dođe dvije strane će se, veruje, dogovoriti da se to pitanje riješi na arbitraži.

"Nadam se da ćemo sa Zagrebom to riješiti u dobroj vjeri, i mislim da će za to postojati dobra volja i u Beogradu i Zagrebu. Ako ne, mislim da ćemo imati snage da se zajednički dogovorimo da idemo na arbitražu", poručio je premijer novinarima u Krupnju odgovarajući na pitanje da li i Srbija može biti u sporu sa Hrvatima i Slovencima imajući u vidu dio zajedničke granice.

On je precizirao da Srbija ima spor oko granice samo sa Hrvatskom i da to nije samo pitanje Šarengradske ade, kako se to obično pojednostavi, i izrazio uvjerenje da dijalogom i ozbiljnim razgovorom može da se nađe rešenje.

Primijetio je, međutim, da ne mogu neke zemlje u svojim političko-pravnim sukobima oko granica koje imaju najmanje sa pet zemalja, da koriste pet različitih principa.

"Dajte koristite bar jedan pa da znamo šta mislite", poručio je premijer.

On je rekao da se u sporu sa Slovenijom i BiH ne mogu koristiti dva principa, "sa Crnom Gorom treći, a sa Srbijom ćete četvrti".