Braću Mamić istraživao i FBI?

Ipak, navodi se da je akcija protiv Mamića mogla da započne tek kada je Hrvatska ušla u Evropsku uniju
63 pregleda 0 komentar(a)
Zdravko Mamić, Zoran Mamić, Foto: Betaphoto/HINA
Zdravko Mamić, Zoran Mamić, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 19.07.2015. 10:41h

Minhenski Zidojče cajtung je objavio da je malverzacije funkcionera FK Dinamo iz Zagreba otkrio FBI, prenosi “Večernji list”.

“Insajderi kažu da se braća Zdravko i Zoran Mamić dovode u kontekst istraga FBI koji od 2010. istražuju čelnike FIFA. Na samom početku istrage, istražiteljima američke savezne policije su za oko zapali poslov u istočnoj Evropi”, piše njemački list.

Takođe, navodi se da su uz kladioničarsku mafiju i namještanja rezultata utakmica u središte istrage došli transferi igrača.

List dodaje da su Amerikanci, prateći trag novca otkrili da u transferima Zdravka Mamića ima nepravilnosti, a otkriven je i podatak da su američki poreski eksperti obučavali zaposlene u USKOK za otkrivanje nepravilnosti kod transfera koje je sprovodio Dinamov izvršni predsjednik.

Ipak, navodi se da je akcija protiv Mamića mogla da započne tek kada je Hrvatska ušla u Evropsku uniju.

”Hrvatska policija nije potvrdila da je direktno sarađivala sa FBI”, piše “Večernji list”.

Bavarski list ističe vezu Zdravka Mamića sa HDZ tvrdeći da je imao pravosudnu i političku zaštitu koju je izgubio 2011. godine kada su na vlast u Hrvatskoj došle socijaldemokrate.

Predsjednik zagrebačkog FK "Dinamo" Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić koji su uhapšeni početkom jula braniće se sa slobode jer su položili kauciju.

Bonus video: