Objavljen snimak osumnjičenih za crtanje kukastog krsta na Poljudu

Jedan od muškaraca obučen je u kratke pantalone i majicu sa kapuljačom dugih rukava svijetle boje, dok je drugi u dugim pantalonama i tamnoj majici sa kapuljačom. Obojica sa kapuljačama djelimično maskirala lice, a na snimku se vidi i kako sa sobom preko ograde unose ranac
4 komentar(a)
Poljud kukasti krst, Foto: Screenshot (YouTube)
Poljud kukasti krst, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.07.2015. 16:54h

Splitska policija je na svom sajtu i kanalu MUP-a na Youtube objavila video snimak na kojem se vide dvije nepoznate osobe koje se dovode u vezu sa simbolom kukastog krsta na stadionu "Poljud" u Splitu.

Sprovodeći obimnu istragu događaja od 12. juna, kad je na travnjaku fudbalskog stadiona "Poljud" za vrijeme utakmice Hrvatska-Italija uočen simbol kukastog krsta, policija je na snimcima od 8. na 9. jun uočila dvije osobe koje preskaču ogradu i zamolila građane da pomognu u otkrivanju njihovog identiteta, prenijela je Hina.

Jedan od muškaraca obučen je u kratke pantalone i majicu sa kapuljačom dugih rukava svijetle boje, dok je drugi u dugim pantalonama i tamnoj majici sa kapuljačom. Obojica sa kapuljačama djelimično maskirala lice, a na snimku se vidi i kako sa sobom preko ograde unose ranac.

Pretpostavlja se da je kukasti krst nastao izlivanjem herbicida koji je uništio dio travnjaka.

Kukasti krst danas je uklonjen, a već sjutra bi trebalo da stigne nova trava koja će pokriti nastalu rupu, saznaje se u Hajduku.

Incident sa fašističkim simbolom je obišao svjetske medije, a Hrvatski nogometni savez zbog toga strepi od ozbiljne kazne.

Bonus video: