KOVERAT OSTAVLJEN U SPLITSKOJ REDAKCIJI LISTA

Prijetnje novinarki "Slobodne Dalmacije": "Otrovna si kao zmija, završićeš kao Ćuruvija"

Koverat je novinarki "Slobodne Dalmacije" juče ostavljen u splitskoj redakciji tog lista, a ona je istog dana sve prijavila policiji koja istražuje taj slučaj, prenijela je agencija Hina
94 pregleda 0 komentar(a)
Split, Foto: Shutterstock
Split, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.02.2019. 13:30h

Novinarka crne hronike "Slobodne Dalmacije" Katarina Marić Banje dobila je koverat sa prijetećom porukom, objavili su hrvatski mediji,a prenio Tanjug.

Kako se navodi, poruka je glasila "Otrovna si kao zmija, završićeš kao Ćuruvija".

Koverat je novinarki "Slobodne Dalmacije" juče ostavljen u splitskoj redakciji tog lista, a ona je istog dana sve prijavila policiji koja istražuje taj slučaj, prenijela je agencija Hina.

Hrvatska agencija podsjeća da je novinar Slavko Ćuruvija likvidiran 1999. godine ispred svog stana u Beogradu, kao i da je prijetnje istog sadržaja kao novinarka Marić Banje ranije dobijala Brankica Stanković, istraživačka novinarka TV B92, koju već godinama čuva policija. 

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) je najoštrije osudilo prijetnju smrću upućenu novinarki Marić Banje i od nadležnih organa zatražilo da pronađu i kazne autora prijetnje. 

"Hrvatsko novinarsko društvo upozorava na učestale prijetnje i napade na novinare u Hrvatskoj i zahtijeva da se novinarima omoguće sigurni radni uslovi bez straha za fizičku bezbjednost", zaključuje u saopštenju predsjednik HND-a Saša Leković.