Dodik: Donošenje rezolucije o Srebrenici znači raspad BiH

Optužio je Veliku Briraniju da je "podlo i vješto napisala rezoluciju" da posluži "ostrašćenjim bošnjačkim političarima" da "polako uvode srpski narod kao jedini upisan da je počinio genocid, nakon svega što su oni uradili u svijetu"
36 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Betaphoto
Milorad Dodik, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 05.07.2015. 14:04h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da samo nedonošenje rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN može opredijeliti put BiH.

"Donošenje rezolucije, bez obzira na moć institucije Savjeta bezbjednosti UN, je raspad BiH. Naravno da molimo Rusiju da uloži veto", kao danas Dodik u govoru građanima na Mrakovici, gdje su obilježene 73 godine od Bitke na Kozari.

Optužio je Veliku Briraniju da je "podlo i vješto napisala rezoluciju" da posluži "ostrašćenjim bošnjačkim političarima" da "polako uvode srpski narod kao jedini upisan da je počinio genocid, nakon svega što su oni uradili u svijetu".

"Ali, i ako se to desi, ignorišimo to. Recimo da ne važi za nas! Nećemo upisati u svoje knjige to što vi hoćete, niti ćete nam zaprijetiti da ćete nas učiniti nestabilnim područjem, a MMF to već prijeti" - rekao je Dodik.

Po njegovim riječima, "niko ne može istjerati Srbe iz BiH, a da ne istjera i Republiku Srpsku zajedno s narodom".

Dodik je i danas pozvao građane Republike Srpske da kažu "Ne" na referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Skrušeno smo ćutali kad ste odvodili naše vođe, generala Ratka Mladića i predsjednika Radovana Karadzića, ali nije istina da su samo oni učestvovali u ovom ratu, nije istina da samo oni imaju komandnu odgovornost i nije istina da je zlo samo ovdje bilo," rekao je predsjednik RS.

Optužio je SDS i Mladena Bosića za izdajničku politiku u Sarajevu, gdje su u vlasti.

"Pozvaću vas veoma brzo da se na politički način obračunamo s političarima koji su spremni da budu podanici Bakiru Izetbegoviću", najavio je Dodik.

On je dodao da jedinstvo Srbije i Republike Srpske nikada nije bilo ispoljeno više nego što je to sada i zbog toga zahvalio predsjedniku, premijeru i Vladi Srbije.

Bonus video: