Dodik: Idemo u politički obračun za svoj status

"Šta je politički korektno - ćutati na njihova nastojanja da svaku instituciju BiH iskoriste da zaštite svoje zločine i svoje političke namjere", rekao je predsjednik RS i konstatovao da se upravo tako može objasniti rad Tužilaštva BiH u slučaju Nasera Orića
3 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Betaphoto
Milorad Dodik, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.07.2015. 15:23h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas u Bratuncu da će Republika Srpska reći da je za ukidanje Suda i Tužilštva BiH i da će ovaj entitet ići u politički obračun za svoj status, koji je definisan međunarodnim sporazumom i Ustavom BiH.

"Na bazi te snage, donijećemo zakon i zabraniti primjenu odluka Suda i Tužilaštva BiH na nivou Republike Srpske. Onda će visoki predstavnik to, vjerovatno, pokušati da ukine, ali mi moramo da se borimo", rekao je Dodik.

On je ocijenio da "srpski narod ne zanima BiH u kojoj nije ništa dobro doživio, u kojoj se institucije uporno zloupotrebljavaju na štetu Srba i Srpske (RS)", dodavši da nijedna inicijativa, pa ni ekonomska, ne ide u korist RS.

Dodik tvrdi da BiH postoji "samo virtuelno", da je Srbi ne žele niti je ona njihova potreba i da "neće preživjeti na priči koja dolazi iz inostranstva".

"Šta je politički korektno - ćutati na njihova nastojanja da svaku instituciju BiH iskoriste da zaštite svoje zločine i svoje političke namjere", rekao je predsjednik RS i konstatovao da se upravo tako može objasniti rad Tužilaštva BiH u slučaju ratnog bošnjačkog komandanta u Srebrenici Nasera Orića.

Bonus video: