Beograd: Jovanoviću osam godina zatvora zbog nesreće na Adi Huji

Sud je utvrdio da je Dušan Jovanović počinio teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, jer je pijan, bez dozvole, izazvao nesreću u novembru 2014. godine u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja
89 pregleda 0 komentar(a)
sud, presuda, Foto: Shutterstock.com
sud, presuda, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.06.2015. 16:05h

Viši sud u Beogradu osudio je danas Dušana Jovanovića na osam godina zatvora i proglasilo ga krivim za tešku saobraćajnu nesreću kod Ade Huje u novembru 2014. godine, a u kojoj je život izgubilo troje mladih ljudi, a teško je povrijeđena je jedna osoba.

Jovanoviću je izrečena i mjera bezbjednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dvije godine, a do izdržavanja kazne vrijeme će provesti u pritvoru.

Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom izricanja presude saopštilo je da je na osnovu dobrog rukovođenja postupkom i kvalitetnim prikupljenim dokazima, Viši sud bio u mogućnosti da u roku od samo pet mjeseci od potvrđivanja optužnice izrekne prvostepenu presudu.

"Prvostepena presuda je zahvaljujući dobro urađenoj istrazi i prikupljenim dokazima donijeta za veoma kratko vrijeme, pri čemu su svi navodi optužnice u potpunosti potvrđeni", navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da je od dana saobraćajne nezgode do podizanja optužnice proteklo 37 dana.

Sud je utvrdio da je Dušan Jovanović počinio teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, jer je pijan, bez dozvole, izazvao nesreću u novembru 2014. godine u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja.

U nesreći koja se dogodila kada je automobil sletio u Dunav, poginuli su Nemanja Antić (18), A.S. (16) i Miloš Janković (20), a povrijeđeni su Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18).

Sudija Slavica Nikolić, u obrazloženju presude, navela je da je utvrđeno da se nesreća dogodila kako je navedeno u optužnici, ali da je vijeće imalo dilemu u pogledu kazne.

Kako je navela, vijeće je bilo mišljenja da manjom kaznom ne bi bila postignuta generalna prevencija, ali i da je činjenica da su zbog Jovanovićeve bahate vožnje i ponašanja ugašena tri mlada života.

Otežavajuća okolnost za Dušana Jovanovića bila je i to što je prije nesreće napravio čak 27 saobraćajnih prekršaja. Od toga čak osam puta vozio je bez dozvole.

U završnoj riječi Dušan Jovanović je naglasio da se kaje zbog svega i da bi učinio sve da može da vrati svojih troje drugova.

Bonus video: