Dodik: Rezolucija o Srebrenici ne doprinosi pomirenju u BiH

Na sastanku je bilo riječi i o slučaju ratnog bošnjačkog komandanta Nasera Orića i uloge Suda i Tužilaštva BiH u tom i sličnim slučajevima
55 pregleda 1 komentar(a)
dodik, Foto: Betaphoto
dodik, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 29.06.2015. 14:50h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da britanska rezolucija o Srebrenici nije i ne može biti u funkciji pomirenja u BiH, već suprotno.

Dodik je u razgovoru sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim naglasio da ni u BiH ne postoji konsenzus o predloženom tekstu rezolucije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Na sastanku je bilo riječi i o slučaju ratnog bošnjačkog komandanta Nasera Orića i uloge Suda i Tužilaštva BiH u tom i sličnim slučajevima.

Dodik je, kako se navodi, ocijenio da su Sud i Tužilaštvo BiH neustavne institucije, da nisu predviđene Dejtonskim sporazumom i da, zbog neustavne pozicije i dosadašnjeg rada, o njihovom daljem postojanju treba da se izjasne građani RS na referendumu.

Dodik i Ivancov razmijenili su mišljenja i o ostalim aktuelnim političkim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH, navodi se u saopštenju.