Vučić: Stepinac se ne može nazvati svecem

Vučić je kazao da on slijedi politiku pomirenja u regionu i pored toga što je veliki broj članova njegove porodice stradao od ustaša
10 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.06.2015. 19:34h

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu da Srbija želi da što bolje odnose sa Hrvatskom, ali da se kardinal Alojzije Stepinac nikako ne može nazvati svecem.

"Mi se zaista trudimo da ne komentarišemo ono što hrvatski političari kažu na naš račun", rekao je Vučić odgovarajući na zahtjev novinara da prokomentariše nedavnu izjavu srpskog ministra rada Aleksandra Vulina na komemoraciji u Jadovnu.

Vučić je kazao da on slijedi politiku pomirenja u regionu i pored toga što je veliki broj članova njegove porodice stradao od ustaša.

"Možda tajming Vulinove izjave nije bio odgovarajući, ali niko u Srbiji ne može da kaže da je Stepinac bio svetac", naveo je Vučić.

Srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u nedjelju u Jadovnom, kao izaslanik srpske vlade, između ostalog, nazvao kardinala Alojzija Stepinca "ustaškim vikarom".

Mediji i političari u Hrvatskoj su žestoko osudili tu izjavu.

Bonus video: