Državljanka Srbije prijetnja bezbjednosti u BiH

A.Š. se dovodi u vezu sa, kako je precizirano, "radikalnim sljedbenicima selefizma" u BiH, a locirali su je inspektori za strance u saradnji s Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH na području Sarajeva
0 komentar(a)
Bosna i Hecegovina, Foto: Shutterstock
Bosna i Hecegovina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.06.2015. 15:20h

Državljanka Srbije, A.Š. (24), koja je proglašena prijetnjom za nacionalnu bezbjednost Bosne i Hercegovine (BiH), Služba za poslove sa strancima danas je izrekla mjeru protjerivanja sa petogodišnjom zabranom ulaska i boravka u BiH.

A.Š. se dovodi u vezu sa, kako je precizirano, "radikalnim sljedbenicima selefizma" u BiH, a locirali su je inspektori za strance u saradnji s Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH na području Sarajeva.

Kako bi se osiguralo izvršenje mjere protjerivanja i ograničenje kretanja zbog pretnje nacionalnoj bezbjednosti BiH, A.Š. je privedena i smJeštena pod nadzor u Imigracioni centar.

Ona je, kako prenosi Tanjug, u braku s državljaninom BiH E.H, koji je u ranije bio predmet rada Državne agencije za istrage i zaštitu i bio uhapšen u akciji "Damask".

Služba koja sprovodi pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH odmah po prikupljanju podataka o aktivnostima A.Š, koje mogu narušiti bezbjednost države, procesuirala je slučaj i preduzima dalje mjere kako bi je udaljila iz BiH.

Bonus video: