Skoplje: Službenici koji na posao dolaze biciklom dobijaju veću platu

"Želimo da podignemo svijest građana da koriste bicikl. Smatramo da će se povećati broj biciklista od sadašnjih jedan odsto, koji je jedan od najnižih na Balkanu, na tri odsto u 2017. godini i na pet odsto u 2020. godini"
71 pregleda 1 komentar(a)
biciklo, Foto: Shutterstock
biciklo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.06.2015. 07:41h

Gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski najavio je da će svi zaposleni u gradskoj administraciji koji na posao dolaze biciklom u narednom periodu dobiti za tri odsto uvećanu platu.

Kako prenose mediji u Skoplju, Javno preduzeće Gradski parking na ulicama glavnog grada Makedonije je na više mjesta postavilo punktove za iznajmljivanje bicikala, među kojima ima i onih za djecu.

"Želimo da podignemo svijest građana da koriste bicikl. Smatramo da će se povećati broj biciklista od sadašnjih jedan odsto, koji je jedan od najnižih na Balkanu, na tri odsto u 2017. godini i na pet odsto u 2020. godini", kazao je Trajanovski.

Sa posljednjom donacijom Auto-moto saveza Makedonije, koji je poklonio gradu 35 bicikala koji su postavljeni na biciklističkim stanicama u gradu odakle mogu da se iznajmljuju, JP Gradski parking raspolaže sa 250 bicikala koji se iznajmljuju.

Bonus video: