Od sljedeće nedjelje srpske, mađarske i austrijske patrole na granici s Makedonijom

Sastanak direktora policija dviju zemalja inicirali su resorni ministri, a cilj je, kako je objasnio Veljović, da se uputi jasna poruka javnosti Srbije i Mađarske i šire da srpska i mađarska policija ovaj problem ozbiljno shvataju i preduzimaju mjere kako bi ga svele na razuman nivo
0 komentar(a)
ograda, granica, Foto: Shutterstock
ograda, granica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.06.2015. 14:09h

Od sljedeće nedjelje zajedničke mobilne patrole srpske, mađarske i austrijske policije patroliraće duž granice Srbije i Makedonije, dogovorili su danas direktori srpske i mađarske policije Milorad Veljović i Karolj Pap u Segedinu.

"Na granici Srbije s Makedonijom, već od ponedjeljka, sa srpskim policajcima biće prisutno i 20 kolega iz Mađarske sa četiri vozila s najnovijim termovizijskim kamerama", precizirao je Veljović poslije sastanka s mađarskim kolegom Papom, a saopštio MUP Srbije.

Prema njegovim riječima, na granici sa Makedonijom i Bugarskom svakodnevno oko 1.000 ljudi želi da uđe na teritoriju Srbije, a dalje preko Mađarske u druge zemlje EU.

"To je izuzetno ozbiljan problem i već od ponedjeljka će naše ekipe zajednički djelovati na tom području sa kolegama iz Austrije, a vjerovatno i iz Njemačke", dodao je Veljović.

Veljović i Pap konstatovali su da iregularni migranti nisu problem samo Srbije i Mađarske, već čitave Evrope.

Sastanak direktora policija dviju zemalja inicirali su resorni ministri, a cilj je, kako je objasnio Veljović, da se uputi jasna poruka javnosti Srbije i Mađarske i šire da srpska i mađarska policija ovaj problem ozbiljno shvataju i preduzimaju mjere kako bi ga svele na razuman nivo.

Veljović je, istakavši visok nivo saradnje dviju policija, naveo da je na sastanku bilo riječi i o formiranju zajedničkih timova za borbu protiv kriminala, u kojima će pored mađarskih, njemačkih i austrijskih, biti i srpski policajci.