Htio da mrtvu majku prošvercuje preko granice

"Njima je bilo sumnjivo ponašanje vozača. On je toliko žurio da pređe granicu da je skrenuo pažnju na sebe. Kršio je ruke, ubrzavao rad prilikom pregleda pasoša, sav je bio u nekom grču. Carinici su najprije posumnjali da švercuje neku vrijednu robu ili narkotike. Na pamet im nije palo da čovjek švercuje mrtvu majku"
4 komentar(a)
Carina Srbija, Foto: Beta
Carina Srbija, Foto: Beta
Ažurirano: 22.06.2015. 11:36h

Carinici na graničnom prelazu Srbija-Bugarska ''Vrška Čuka'' umalo nisu doživjeli šok kada su se obratili starijoj ženi koja je sjedjela u automobilu, a onda shvatili da razgovaraju sa – mrtvom babom! Sin pokojnice samo se udario u čelo jer mu plan nije uspio, piše Blic.

Bugarin je, prema pisanju tog lista, iz Austrije vozio svoju majku kući u mjestu blizu Vidina, oko 40 kilomatara udaljenom od granice. Žena je bila stara, rođena 1937. godine, i oboljela.

"Njen sin je znao da ne smije pokojnika da prevozi prego granice u sopstvenom vozilu, već da se prema zakonu mora koristiti vozilo specijalne namjene. Da bi izbjegao zakonske peripetije oko potrebnih papira, ali najviše da bi uštedio jer su ovakvi troškovi skupi, ovaj čovjek je riješio da prevari carinike", navode izvori Blica.

Srpski carinici su, poučeni znanjem i iskustvom, odmah primijetili da nešto nije u redu.

"Njima je bilo sumnjivo ponašanje vozača. On je toliko žurio da pređe granicu da je skrenuo pažnju na sebe. Kršio je ruke, ubrzavao rad prilikom pregleda pasoša, sav je bio u nekom grču. Carinici su najprije posumnjali da švercuje neku vrijednu robu ili narkotike. Na pamet im nije palo da čovjek švercuje mrtvu majku", nezvanično saznaje Blic.

Kada su carinici otvorili zadnja vrata automobila, Bugarin im je objasnio da mu je to majka, da čvrsto spava i da je nikako ne bude. Starica je bila u sjedećem položaju, vezana pojasom.

Kasnije je pregledom ustanovljeno da je starica preminula prirodnim putem.

Bonus video: