"Patke": Oslobodite Haradinaja ili ćemo uništiti sve što imate na Kosovu

Kosovska vlada je oštro osudila ove, kako je ocijenjeno, vandalske napade usmjerene na slovenačka preduzeća na Kosovu, objavili su kosovski mediji
54 pregleda 7 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.06.2015. 16:58h

Prištinska navijačka grupa "Plisat" (Patke) danas je, zbog hapšenja Ramuša Haradinaja, bacala baklje na slovenačka preduzeća u Prištini, mobilnog operatera IPKO i NLB banke.

"Ili oslobodite Haradinaja ili ćemo uništiti sve što imate na Kosovu", poručile su "Patke" u video poruci postavljenoj na Fejsbuk na kome se vidi i kako pale pirotehnička sredstva na ulazu u prodavnicu.

Kosovska vlada je oštro osudila ove, kako je ocijenjeno, vandalske napade usmjerene na slovenačka preduzeća na Kosovu, objavili su kosovski mediji.

Posted by Plisat on Thursday, June 18, 2015

Vlada Kosova pozvala je građane na odmjerenost i uzdržanost od svakog nasilja, uvjeravajući ih da se pitanje Haradinaja tretira na najvišem državnom nivou i da se očekuje da će uskoro biti riješeno na pravedan i zakonit način.

Vlada je, kako su prenijeli mediji, pozvala i organe reda da u skladu sa zakonom razmotri najnovija nasilna djela usmjerena na preduzeća i da preduzmu sve neophodne mjere da spriječe njihovo ponavljanje.

Vođa navijačke grupe fudbalskog tima Priština iz Prištine "Pliset" (Patke) Albert Kastrati poznat kao Tigar trenutno se nalazi na saslušanju u policiji zbog napada ove navijačke grupe na NLB i IPKO, o čemu je sam obavijestio Kosova press .

Bonus video: