Nacionalni front podnio inicijativu za rezoluciju o Srebrenici

"Dijalog kao vrijednost svih evropskih naroda, mora i u ovoj situaciji poraziti jednoumlje, i Treća Srbija se nada, da je ovaj Predlog francuskih predstavnika u Parlamentu EU, upravo pravi put za afirmaciju Srbije i cijelog srpskog naroda kao stabilnog, pouzdanog i civilizovanog partnera", stoji na kraju saopštenja
2 komentar(a)
srebrenica, potocari, Foto: Reuters
srebrenica, potocari, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2015. 15:14h

Nacionalni front (NF) iz Francuske danas je Parlamentu Evropske unije podnio inicijativu za donošenje nove Rezolucije o Srebrenici, a koja za cilj ima utvrđivanje pune istine o svim događajima u Podrinju u periodu 1992 - 1995. godina, saopštila je danas Treća Srbija.

U saopštenju se navodi da je pomenuta inicijativa o Rezoluciji o Srebrenici podnijeta na bazi više sastanaka i razgovora koji su vođeni između Nacionalnog Fronta iz Francuske i Treće Srbije.

"U tom smislu je 16. juna 2015. godine sačinjen Predlog Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, čiji je predlagač Aimer Šoprad, poslanik Nacionalnog fronta", kaže se u saopštenju.

Treća Srbija, kako se naglašava u saopštenju, "poziva državni vrh Srbije i sve suverenističke snage, i to kako u Srbiji, tako i u svim državama gdje suverenisti djeluju, da podrže predlog Deklaracije, i time podrže istinu i dijalog, ne umanjujući patnje koje su, na srpsku sramotu i žalost, pojenini pripadnici srpskog naroda nanijeli drugim narodima".

"Dijalog kao vrijednost svih evropskih naroda, mora i u ovoj situaciji poraziti jednoumlje, i Treća Srbija se nada, da je ovaj Predlog francuskih predstavnika u Parlamentu EU, upravo pravi put za afirmaciju Srbije i cijelog srpskog naroda kao stabilnog, pouzdanog i civilizovanog partnera", stoji na kraju saopštenja.

Bonus video: