Dodik: Srebrenica da bude proglašena genocidom i nad Srbima i nad Bošnjacima

Predsjednik RS je izjavio da se zanemaruju srpske žrtve i da, ako se želi "pažnja na Srebrenici, onda to može da bude pažnja na svim žrtvama, i bošnjačkog i srpskog naroda"
63 pregleda 25 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.06.2015. 15:36h

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da "ako je neophodno da se usvoji rezolucija o Srebrenici, zašto ne bi bila takva da Srebrenica bude proglašena mjestom genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima".

Dodik je za RTRS naveo da bi to bilo u funkciji pomirenja u Bosni i Hercegovini, a ne, kako je rekao "jednostrane kvalifikacije koje se zagovaraju".

Predsjednik RS je izjavio da se zanemaruju srpske žrtve i da, ako se želi "pažnja na Srebrenici, onda to može da bude pažnja na svim žrtvama, i bošnjačkog i srpskog naroda", prenijela je Fena.

"Ja ne bih ni imao ništa protiv da bilo ko uputi rezoluciju u Savjet bezbjednosti i da kaže da je Srebrenica mjesto genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima. Prihvatićemo tako nešto. Onda bi to moglo da bude integrativni dio pomirenja, a ne stalnog razilaženja i sukoba", izjavio je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je najavio da će o tome razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, tokom predstojeće posjete Rusiji.

Bonus video: