Srbija: Brat priznao da otmice nije bilo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je istraga išla u više pravaca, a da sad predstoji, kako je rekao, osjetljiva kriminalistička obrada
58 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Ilić, Foto: Blic.rs
Stefan Ilić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 15.06.2015. 17:49h

Tijelo 12-godišnjeg Stefana Ilića koji je u subotu nestao u Banatskoj Subotici nađeno je oko 500 metara od njegove kuće u rijeci Karaš, a obdukcija je pokazala da se dječak utopio, prenijeli su mediji.

Njegov 9-ogodišnji brat, koji je u subotu alarmirao porodicu i policiju rekavši da je Stefan otet, priznao je inspektorima da je otmicu izmislio, prenio je B92.

To potvrđuje i saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova koje je upućeno medijima u kojem se navodi da je maloljetni U.I. u policiji kazao da otmice nije bilo.

Kako je prenio "Blic" tijelo dječaka pronašao je mještanin sela Jovo Grujić, dok je vodio stoku na ispašu, a identifikovao ga je otac Stevan Gagić.

Na tijelu nisu pronađeni dokazi vezivanja što je bacilo dodatnu sumnju u verziju priče o otmici koju je iznio mlađi brat.

Nakon što je tijelo nađeno, inspektori su ponovo počeli sa ispitivanjem dječaka, koji je briznuo u plač i otkrio policiji da je priču o otmicu izmislio, i da se njegov brat utopio u Karašu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je istraga išla u više pravaca, a da sad predstoji, kako je rekao, osjetljiva kriminalistička obrada.

Dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici, a policija je, odmah po prijavi počela sa opsežnom pretragom tog i okolnih mjesta.

Tokom vikenda je u policiji ispitivano više osoba, uključujući i Stefanove roditelje. Svi granični prelazi su strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i sa rumunskim vlastima, a fotografija s opisom dječaka bila je na svim elektronskim medijima.

Inače, Stefan je posljednji put viđen u selu Banatska Subotica, u opštini Bela Crkva, a jedini svjedok njegovog nestanka bio je mlađi brat.

Bonus video: