Srbija: Otac i majka nestalog dječaka zadržani u policiji

Gotovo svi članovi njegove devetočlane porodice - od polusestre Svetlane do najstarijeg brata Ace – do kasno sinoć su davali iskaze u policiji, prenosi Blic
96 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Ilić, Foto: Blic.rs
Stefan Ilić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 14.06.2015. 17:15h

Selo Banatska Subotica je i danas u šoku zbog iznenadnog nestanka malog Stefana Ilića, djeteta kog svi mještani malog mjesta dobro poznaju po vedroj naravi.

Gotovo svi članovi njegove devetočlane porodice - od polusestre Svetlane do najstarijeg brata Ace – do kasno sinoć su davali iskaze u policiji, prenosi Blic.

Kako „Blic“ saznaje, majka Gordana i otac Steva zadržani su u stanici policije jer njihova svjedočenja nisu ubijedila pripadnike MUP da se otmica Stefana zaista i dogodila.

Uz njih, zadržan je i Stefanov mlađi brat Uroš, navodno neposredni očevidac kidnapovanja. Mještani tvrde da prethodnih dana nisu viđali sumnjive strance, niti pomenuti tamni automobil u kog su otmičari navodno uvukli dječaka.

- Čula sam dječju ciku ispred kuće i povike: „Bako, nestao je Stefan!“. Odmah sam pozvala policiju, to je bilo oko pola jedan u subotu. Strašno, i dalje ne mogu da vjerujem šta se desilo, evo od danas me već nekoliko puta zvala Stefanova učiteljica da pita da li ima nekih novih informacija. Stefan je divno dete, najvrijednije od sve djece. Škola mu nije išla od ruke, ali je sa ocem često išao da čuva ovce – priča za „Blic“ Anđelka Ivanov, komšinica Stefanove porodice.

Prema njenim riječima, i priči ostalih komšija, Gordana i Steva su vodili „nomadski“ život, išli su iz mjesta u mjesto i čuvali ovce, zarađujući tako za život. Od sedmoro djece najstariji je Aca (16), sledeća je Božica (14), zatim Stefan, pa Ivana (10), Uroš (9), Ivan (5) i najmlađi Jovan (2), koji je ovih dana trebalo da bude kršten.

Sva djeca, osim Božice koja je prije godinu dana pobjegla od kuće da bi se udala u selu Lokve i Uroša, smjestili su se kod Gordanine kume. Policija ne dozvoljava nikome da uđe u kuću i kontaktira sa djecom.

Nezvanično, policija ispituje najmanje dva scenarija Stefanovog nestanka. S tim u vezi, ekipe žandarmerije od jutros pretražuju tok rječice Karaš koja protiče pored Banatske Subotice. Druga teorija, o kojoj se u pola glasa govori po mestu, podrazumjeva umješanost roditelja u nestanak dječaka.

NESTAO dana 13 06 2015 oko podne! Stefan Ilic 12 godina iz Banatske Subotice. Molim sve koji ga vide da jave na broj 0628389508 Delite molim vas!

Posted by Violetta Viki Zeneli on субота 13. јун 2015.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je u subotu uveče građane koji imaju bilo kakve informacije o dvanaestogodišnjem dečaku da pozovu dežurni centar Policijske uprave Pančevo na telefon 013-325-202 ili najbližu policijsku stanicu.

Policija kontroliše sva vozila na teritoriji južnog Banata.

Dječak je visine 130 centimetara, braonkaste kose i braon očiju, posljednji put na sebi je imao vijetlozelenu majicu, crni šorts i crne patike "starke".

Bonus video: