Fajon: Podržavamo rezoluciju o Srebrenici

Jakovčićev predlog da se nacrt rezolucije uvrsti na dnevni red plenarnog zasjedanja EP, koje će se održati od 7. do 9. jula u Strazburu prihvatile su sve poslaničke grupe na sastanku Predsjedništva EP prije dva dana, a o njemu će se još jedanput formalno glasati sedam dana prije sednice
114 pregleda 12 komentar(a)
Bojan PajtiĆ, Tanja Fajon, Foto: Betaphoto
Bojan PajtiĆ, Tanja Fajon, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 13.06.2015. 08:33h

Potpredsjednica stranke socijalista i progresivaca u Evropskom parlamentu Tanja Fajon poručila je danas da njena poslanička grupa podržava predlog rezolucije o Srebrenici o kojoj će se glasati u junu.

"Mi progresivci podržavamo rezoluciju", napisala je Fajon na svom tviter nalogu.

Predlog rezolucije o Srebrenici u kome se odaje počast žrtvama, a od evropskih institucija zahtjeva da preduzmu sve da se takav zločin ne ponovi, podnio je poslanik Ivan Jakovčić iz grupe liberala.

Sem toga, od Evropskog savjeta i Komisije se traži da na dvadesetogodišnjicu genocida u Srebrenici uputi jasnu poruku svim državama Zapadnog Balkana da imaju evropsku perspektivu i da podrže proces integracije cijelog regiona u EU.

Jakovčićev predlog da se nacrt rezolucije uvrsti na dnevni red plenarnog zasjedanja EP, koje će se održati od 7. do 9. jula u Strazburu prihvatile su sve poslaničke grupe na sastanku Predsjedništva EP prije dva dana, a o njemu će se još jedanput formalno glasati sedam dana prije sednice.

Bonus video: