Srbija: Za ubistvo Tijane Jurić, odbrana traži 20 godina

Tužilaštvo i advokat oštećene porodice Jurić smatraju da dokaz i izvedeni na glavnog pretresu potvrđuju optužnicu, odnosno da je Đurić izvršio teško ubistvo kako bi prikrio pokušaj silovanja
68 pregleda 10 komentar(a)
Tijana Jurić, Foto: Screenshot (YouTube)
Tijana Jurić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 12.06.2015. 10:25h

Iznošenjem završnih riječi danas je u Višem sudu u Subotici završeno suđenje Draganu Đuriću zbog ubistva Tijane Jurić, a izricanje presude zakazano je za ponedjeljak, 15. juna.

Predstavnici Tužilaštva i advokat porodice Jurić, Miro Orović zatražili su za Đurića maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina, dok je advokat okrivljenog Viktor Gostiljac rekao da on, po svemu izvedenom na suđenju, ne može da dobije maksimalnu kaznu.

Tužilaštvo i advokat oštećene porodice Jurić smatraju da dokaz i izvedeni na glavnog pretresu potvrđuju optužnicu, odnosno da je Đurić izvršio teško ubistvo kako bi prikrio pokušaj silovanja.

Đurićev advokat smatra suprotno, odnosno, da izvedeni dokazi ukazuju da Tužilaštvo ne može dokazati da je Đurić ubio Tijanu Jurić da bi prikrio neko drugo krivično djelo i ponovio svoju tvrdnju da se radi o pokušaju silovanja sa smrtnom posljedicom, jer je po njegovom mišljenjuju do smrti došlo tokom pokušaja silovanja.

Inače, za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna od najviše 20 godina zatvora.

Tijanin otac Igor Jurić kratko je rekao da je Tijana bila predivna osoba i da nije zaslužila ovakvu sudbinu, dok sam Đurić nije imao ništa da doda na završnu riječ svog branioca.

Ovim je završen glavni pretres na ovom suđenju, a predsjavajuća Sudskog vijeća Gordana Kojić zakazala je izricanje presude za ponedjeljak, 15. jun u 10 časova.

Bonus video: