Mickoski: Ovo je Makedonija, Zaev je doživio politički debakl

Na pitanje da li će prihvatiti vanredne parlamentarne izbore koje nagovještava premijer, Mickoski je izbjegao direktan odgovor riječima da Zaev ne treba da traži prijevremene parlamentarne izbore, već da mu je bolje da se priprema za političku penziju
132 pregleda 0 komentar(a)
Hristijan Mickoski, Foto: VMRO DPMNE
Hristijan Mickoski, Foto: VMRO DPMNE
Ažurirano: 30.09.2018. 19:39h

Lider makedonske opozicije Hristijan Mickoski ocijenio je večeras da je referendum o promjeni imena države bio neuspješan i da je "narod pokazao" da Dogovor sa Grčkom ne prolazi.

"Ovo je Makedonija. Činjenica je da Dogovor sa Grčkom nije dobio 'zeleno svjetlo'. Vlada (lidera SDSM) Zorana Zaeva je delegitimisana. Zaev je doživio poltički debakl", rekao je Mickoski na konferenciji za novinare po zatvaranju biračkih mjesta.

Prema riječima lidera VMRO-DPMNE, oni koji su danas apstinirali i oni koji su glasali protiv poslali su najaču poruku.

"Ovdje žive Makedonci. Naš identitet i jezik su makedonski", rekao je Mickoski.

Na pitanje da li će prihvatiti vanredne parlamentarne izbore koje nagovještava premijer, Mickoski je izbjegao direktan odgovor riječima da Zaev ne treba da traži prijevremene parlamentarne izbore, već da mu je bolje da se priprema za političku penziju.

Građani Makedonije su se danas na referendumu izjašnjavali da li su za to da njihova zemlja promijeni ime u Sjeverna Makedonija, što je uslov za evroatlantske integracije.

Do 18.30, pola sata prije zaključivanja referenduma, glasalo je 34,76 odsto ili oko 623.147 birača.

Bonus video: