Biće sahranjeno još najmanje 115 žrtava Srebrenice

Duraković je rekao da su identifikovani ekshumirani posmrtni ostaci 115 nestalih koji će na dan komemoracije biti sahranjeni u Memorijalnom centru u Potočarima
4 komentar(a)
Srebrenica, Foto: Beta/AP
Srebrenica, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.06.2015. 15:11h

Organizacioni odbor za obilježavanje 20 godina od stradanja srebreničkih Bošnjaka usvojio je konačan program obilježavanja 11. jula i konstatovao na današnjoj sjednici da će sve biti na vrijeme spremno za komemoraciju.

Predsjednik Odbora Ćamil Duraković rekao je da su identifikovani ekshumirani posmrtni ostaci 115 nestalih koji će na dan komemoracije biti sahranjeni u Memorijalnom centru u Potočarima, prenijela je RTRS.

On očekuje da će do tog dana biti identifikovani posmrtni ostaci još oko 15 nestalih lica.

Duraković je dodao da će građevinski radovi koji se izvode u Potočarima biti završeni do sredine juna, odnosno biće izgrađena loža za zvanice i članove diplomatskog kora koji će prisustvovati komemoraciji.

Govoreći o finansiranju priprema za komemoraciju, precizirao je da je opština Srebrenica, čiji je on načelnik, izdvojila 49.000 eura iz budžeta za organizovanje komemoracije a ta sredstva će podmiriti troškove uređenja Memorijalnog centra.

Kako je dodao, Vlada Republike Srpske odobrila je 25.000 eura i Savjet ministara BiH 75.000 eura za obilježavanje godišnjice, ali da ta sredstva još nisu uplaćena na račun.

Bonus video: