Kosovo se priključilo koaliciji protiv Islamske države

Institucije Kosova su, prema riječima Jahjage, opredijeljene da intenzivno rade na ostvarivanju preporuka koje proizlaze iz aktivnosti globalne koalicije protiv IS-a
50 pregleda 5 komentar(a)
Džon Alen, Atifete Jahjaga, Foto: Beta/AP
Džon Alen, Atifete Jahjaga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.06.2015. 14:24h

Specijalni izaslanik predsjednika SAD u globalnoj koaliciji protiv terorističke organizacije Islamske države (IS) Džon Alen (John Allen) pozdravio je danas, na sastanku sa predsjednicom Kosova Atifete Jahjagom, učlanjenje Kosova u globalnu koaliciju protiv IS, saopšteno je iz kabineta predsjednice Kosova.

"General Alen je ocijenio značajnim učlanjenje Kosova u globalnu koaliciju u borbi protiv IS, kao i njegovo učešće u radnoj grupi koalicije. General Alen i predsjednica Jahjaga su se saglasili oko značaja razmjene podataka i informacija koje će doprinijeti zaustavljanju talasa stranih ratnika i razgovarali o nizu načina kako se može proširiti odnos prema zajednicama koje mogu biti u opasnosti od terorizma", navodi se u saopštenju.

Jahjaga je, kako se dodaje, upoznala gosta sa mjerama koje je Kosovo preduzelo radi sprječavanja ekstremističkog djelovanja na Kosovu, kao i sa bezbjednosnim mehanizmima u suočavanju sa globalnim terorističkim prijetnjama koje predstavljaju IS i druge sa njom povezane terorističke grupe.

Institucije Kosova su, prema riječima Jahjage, opredijeljene da intenzivno rade na ostvarivanju preporuka koje proizlaze iz aktivnosti globalne koalicije protiv IS-a.

Sa Alenom su se danas u Prištii sastali i premijer Kosova Isa Mustafa, zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači i ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni.

Bonus video: