Mira Marković: Nisam dala nalog za ubistvo Ćuruvije

"Nikad nisam ni čula za njega, ne znam ni ko je taj čovek. I što bih ja ubijala Ćuruviju, što mi on smeta?! Zašto bih ja ubila Ćuruviju", kazala je Marković
118 pregleda 10 komentar(a)
Mira Marković, Foto: BETA
Mira Marković, Foto: BETA
Ažurirano: 03.06.2015. 17:05h

Mirjana Marković, supruga preminulog nekadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, u telefonskom intervjuu nedeljniku NIN, odbacila je optužbe da je dala nalog za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Povodom vijesti da postoji službena bilješka u kojoj je zapisano da je „nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije dala Mira Marković“, ona je rekla da te optužbe traju skoro 20 godina.

"Možda je trebalo da budem energičnija u demantijima odmah, ali je Slobodan smatrao da nećemo da se brukamo da reagujemo na razne optužbe. Ne mogu ja svakog dana da demantujem da nekoga nisam ubila, ne postoji mehanizam koji može čovjeka da odbrani od takvih optužbi i takve propagande", rekla je Marković.

Povodom pisanja medijia da postoji službena bilješka tadašnjeg načelnika policije Vlastimira Rođe Đorđevića u kojoj on kaže da je Mirjana Marković dala nalog za to ubistvo, ona je rekla:

"Nikad nisam ni čula za njega, ne znam ni ko je taj čovek. I što bih ja ubijala Ćuruviju, što mi on smeta?! Zašto bih ja ubila Ćuruviju"?

Na pitanje da li je davala naloge DB i da su ona i njen suprug kontrolisala Državnu bezbijednost preko Radeta Markovića, Marković je pitala: Kako bih ja to mogla?!

"Nisam kontrolisala ni ministarstva, niti sam bila zainteresovana za njih. Možda za Ministarstvo nauke. Ali kako bih ja mogla da dajem naloge DB?! I ovo ime što izmišljaju da je sa mnom u kontaktu, ja nikada nisam čula za njega. Ne znam ko je to", rekla je Marković.

Mira Marković je rekla da nije razmišljala o tome da li bi svjedočila putem video-linka ukoliko bi je pozvao sud.

Bonus video: