Planirali da opljačkaju poštu, pa da pobjegnu u Crnu Goru?

Uhapšeni su, kako se sumnja, od marta detaljno pripremali oružanu pljačku u kojoj su planirali da koriste naoružanje i "fantomke", kao i maskirne i policijske uniforme kako bi olakšali kretanje tokom i neposredno nakon pljačke
113 pregleda 8 komentar(a)
tablice Herceg Novi, Foto: Dubrovacko-neretvanska.policija.hr
tablice Herceg Novi, Foto: Dubrovacko-neretvanska.policija.hr
Ažurirano: 03.06.2015. 13:47h

Četiri osobe osumnjičene za planiranje pljačke pošte na jugu Hrvatske planirali su da nakon obavljenog razbojništva pobjegnu ka Crnoj Gori.

Dubrovačka policija je spriječili pokušaj razbojništva u akciji "Bonita".

Uhapšeni su, kako se sumnja, od marta detaljno pripremali oružanu pljačku u kojoj su planirali da koriste naoružanje i "fantomke", kao i maskirne i policijske uniforme kako bi olakšali kretanje tokom i neposredno nakon pljačke.

Policija je, uz sudski nalog, tokom obavljanja premetačina kuća i stanova koje osumnjičeni koriste pronašla i toki-voki uređaje koji su trebali da posluže za navođenje razbojnika za lakši bijeg iz Hrvatske prema Crnoj Gori gdje su, na već pripremljenom mjestu u Konavlima, trebalo da spale svu odjeću i većinu korišćene opreme kako bi zametnuli trag.

U Zagrebu su zbog šverca 20,4 grama kokaina, kako prenosi "Dubrovački vjesnik" uhapšeni saobraćajni policajac Mile Pavlović (29) i konobar Vedran Majić (32), inače suorganizatori i nesuđeni učesnici oružane pljačke, a juče su uhapšeni i zaposleni u Glavnoj pošti i jedan nezaposleni VK-radnik sa područja Konavala.

"Utvrđeno je da je izvršenje trebalo da bude u narednim danima, kada je zbog isplate penzija prema procjeni razbojnika najveća količina novca u Pošti", izjavio je načelnik dubrovačke PU Tonći Radibratović.

Vođa Odjeljenja za droge Hrvoje Neusidl je naveo da se za trojicom suorganizatora sa područja susjednih zemalja intenzivno traga.

"Akcija još nije završena a jedan od učesnika je kao radnik Pošte pripremio nacrte pa čak i video- zapis za lakši ulazak i snalaženje u objektu Pošte. Pronađeno vatreno oružje ukazuje da su razbojnici bili spremni i na obračun sa naoružanim službenicima Hrvatske pošte pa je značaj spriječene oružane pljačke zbvog toga veći", naveo je Neusidl.

Bonus video: