"Forbs": Ovo su najbogatiji ljudi u bivšoj Jugoslaviji

Prošlogodišnji lider po prihodima u Srbiji, Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo je 20 odsto
336 pregleda 14 komentar(a)
bogatstvo, novac, Foto: Shutterstock.com
bogatstvo, novac, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.05.2015. 19:49h

Na Forbsovoj listi najbogatijih preduzetnika u regionu prva tri mjesta drže trojica Hrvata, Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, Branko Roglić, vlasnik distributerske kompanije Orbiko, i Emil Tedeski, vlasnik Atlantik grupe.

Četvrti je srpski preduzetnik Miroslav Mišković, koji se vratio na vrh ljestvice u Srbiji sa 463,7 miliona eura prihoda Delta holdinga.

Prošlogodišnji lider po prihodima u Srbiji, Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo je 20 odsto.

Na vrhu popisa najvećih preduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je firma Outfit7, specijalizovana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona eura.

U BiH je najveći Izudin Ahmetlić, čija je Hifa grupa, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila 330,5 miliona eura. Drugi je Senad Džambić, čiji je trgovački lanac Bingo imao 258,9 miliona eura.

Na prvom mjestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih kompanija, a vrijednost njegovih udjela je 26,4 miliona eura. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 miliona eura vrijednim dionicama.

Bonus video: