Popović: Broj ruskih turista u Srbiji veći 150 odsto

Predsjednik SNP je istakao da zbog sankcija koje su Crna Gora i Hrvatska uvele Rusiji, Srbija ove godine ima šansu da privuče rekordan broj ruskih turista
108 pregleda 6 komentar(a)
Turisti Budva, Foto: Vuk Lajović
Turisti Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.05.2015. 09:47h

Predsjednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izjavio je da je broj ruskih turista u Srbiji za sedam godina povećan 150 odsto.

Kako je danas saopštio SNP, Popović je poslije sastanka sa predstavnicima Saveza turističke privrede Rusije u Moskvi izjavio da su ruski turisti prošle godine ostvarili 154.000 noćenja čime su postali najbrojniji strani turisti u Srbiji.

On je naveo da je broj noćenja ruskih turista u prošloj godini porastao 27 procenata u odnosu na 2013. "To je ohrabrujuća činjenica za našu turističku industriju, ali i za sve druge djelatnosti koje se na nju naslanjaju, jer je poznato da ruski turisti u vanpansionskoj potrošnji potroše najviše novca od svih drugih turista iz Evrope", rekao je Popović.

Predsjednik SNP je istakao da zbog sankcija koje su Crna Gora i Hrvatska uvele Rusiji, Srbija ove godine ima šansu da privuče rekordan broj ruskih turista. "Ruski turisti su posebno zainteresovani za planinski, banjski, vjerski i sportski turizam, kao i za posjete velikim turističkim centrima kao što su Beograd, Novi Sad i Niš", naveo je Popović.

On je kao posebnu šansu za privlačenje turista iz Rusije istakao razvoj kongresnog turizma.

"Prošlogodišnji rezultati ukazuju da Srbija treba da se okrene u većoj mjeri Rusiji kada je u pitanju promocija njenih turističkih potencijala. Uz pravilan i sistemski pristup saradnji sa ruskim turističkim savezima i turoperaterima, Srbija ima šansu da u sljedećih pet godina udvostruči broj ruskih turista koji posjećuju Srbiju", zaključio je Popović a prenosi SNP.

Savez turističke privrede Rusije je najbrojnija turistička organizacija u Rusiji koja okuplja preko 2.500 turoperatera i agencija.

Bonus video: