STIGAO DOPIS IZ HAŠKOG TRIBUNALA

Šešelj: Pitajte Vladu Srbije šta će da radi, ja sam svoje rekao

Tanjugu je danas ranije potvrđeno u Ministarstvu pravde Srbije da je stigao dopis iz Haškog tribunala o povratku lidera Srpske radikalne stranke i haškog optuženika Vojislava Šešelja u tu ustanovu
0 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.02.2019. 00:55h

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovio je danas, nakon što je u Ministarstvo pravde stigao dopis iz Haškog tribunala o njegovom povratku, da se neće dobrovoljno vratiti u Ševeningen, ali da neće ni bježati. 

"Vladu Srbije pitajte šta će da radi. Ja sam svoje rekao - ne idem dobrovoljno, a neću ni bježati. Nastavljam stranačke aktivnosti kao da se ništa nije desilo, a oni nek misle šta će i kako će", rekao je Šešelj uoči promocije svoje knjige "Govor mržnje kao zločin protiv čovječnosti" u Beogradu. 

Tanjugu je danas ranije potvrđeno u Ministarstvu pravde Srbije da je stigao dopis iz Haškog tribunala o povratku lidera Srpske radikalne stranke i haškog optuženika Vojislava Šešelja u tu ustanovu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da će po dobijanju zahtjeva Žalbenog vijeća Haškog tribunala za povratak Šešelja u pritvorsku jedinicu, Vlada postupiti po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom.