LANČANI SUDAR

BiH: 47 ljudi povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći

"Dva pacijenta su u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Zbrinuti su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju i priključeni su na aparate za vještačko disanje", rekla je Ersija Ašceric-Mujedinović iz službe za odnose s javnošcu kliničkog centra u Tuzli
68 pregleda 0 komentar(a)
udes, saobraćajna nesreća, Foto: Shutterstock
udes, saobraćajna nesreća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.02.2019. 01:26h

Na putu koji povezuje Tuzlu i Orašje u lančanom sudaru kod Srebrenika povrijeđeno je 47 osoba, od kojih su dvije u težem stanju.

Do nesreće je došlo kada su se sudarili autobus, dva dostavna vozila i putnički automobil, prenosi hrvatski portal Index.hr

Nesreća se dogodila rano jutros oko tri časa pod nerazjašnjenim okolnostima, autobus se prevrnuo i najviše povrijeđenih su putnici autobusa.

Više povrijeđenih prevezeno je u Univerzitetski klinički centar u Tuzli 

"Dva pacijenta su u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Zbrinuti su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju i priključeni su na aparate za vještačko disanje", rekla je Ersija Ašceric-Mujedinović iz službe za odnose s javnošcu kliničkog centra u Tuzli. 

Na mjesto nesreće stigle su ekipe hitne pomoći i vatrogasci. 

Policijski uvidaj trajao je više od tri sata, a tek od 7 sati ujutro ponovno je uspostavljen saobraćaj izmedu Tuzle i Orašja.