U Dubrovniku razbijena grupa narkodilera: Drogu nabavljali i u Crnoj Gori?

Pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva BiH akcija se sprovodi u cilju dokumentovanja krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi sa neovlašćenim prometom opojnih droga i krijumčarenjem tokom poslednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika
68 pregleda 3 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.05.2015. 11:12h

U sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima jutros je u Dubrovniku razbijena grupa koja se duže vrijeme bavila nabavkom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, javili su hrvatski mediji.

Akcija još traje, a privedeno je nekoliko osoba. Kako navodi Hrvatska televizija, članovi osumnjičene grupe drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine i preprodavali je na dubrovačkom području.

Kako prenose hrvatski mediji nezvanično, uhapšeni su u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini kupovali kokain, amfetamine i marihuanu, kako se pretpostavlja, za snabdijevanje dubrovačkog područja tokom sezone.

Policija je tokom akcije pretražila više kafića, stanova i jedan brod.

Paralelno s akcijom na dubrovačkom području policija je otkrila narko lanac i u Bosni iHercegovini.

Policija Republike Srpske od jutros sprovodi akciju kodnog naziva "Maska" na području Banjaluke i Trebinja, u kojoj je do sada uhapšeno više osoba, među kojima ima i policijskih službenika.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a njen cilj je razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlašćenim prometom opojnih droga i krijumčarenjem.

Ta krivična djela su u posljednjih šest mjeseci izvršena na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama koje prenose hrvatski mediji, riječ je o nastavku akcije Gladius ukojoj je ranije uhapšeno više od 50 osoba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije.

Ostojić: Ako treba, policija mora izvaditi i duge cijevi

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je da policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku, a ako treba da mora izvaditi i duge cijevi.

Ostojić je to odgovorio novinarima ispred Banskih dvora na pitanje zašto se u akciji u Dubrovniku koriste duge cijevi.

Bonus video: