BiH: Zbog krijumčarenja droge uhapšeno 17 osoba, među kojima i četiri policajca

Policija Republike Srpske akciju kodnog naziva "Maska" sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a njen cilj je razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi prometom opojnih droga i krijumčarenjem
0 komentar(a)
hapšenje, mafija, lisice, zatvor, Foto: Reuters
hapšenje, mafija, lisice, zatvor, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2015. 10:35h

U policijskoj akciji "Maska", koja je jutros počela na području Banjaluke i Trebinja, uhapšeno je 17 osoba, među kojima i četiri policajca, rekao je direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić i dodao da su te osobe uključene u organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem droge.

"Uz to ide i krijumčarenje oružja, odnosno posjedovanje oružja", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je ova akcija plod šestomjesečne saradnje s hrvatskom policijom.

Policija Republike Srpske akciju kodnog naziva "Maska" sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a njen cilj je razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi prometom opojnih droga i krijumčarenjem.

Ta krivična djela su u posljednjih šest mjeseci izvršena na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Aktivnosti se koordinirano sprovode sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske, a u Dubrovniku je u toku akcija hapšenja u okviru međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima.

Bonus video: