PREKO RAZNIH NVO

Koha ditore: Islamski teroristi finansiraju škole i vrtiće na Kosovu

Funkcionisanje vrtića i škola kao i sumnjivih domova studenata, koji imaju veze sa terorističkim organizacijama, je dozvoljeno od strane ministartsva obrazovanja, konstatuje list navodeći da vrtića"Cvijeće dana" ima licencu od 2006. godine
64 pregleda 3 komentar(a)
Kosovo nezavisnost, Foto: Beta/AP
Kosovo nezavisnost, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.05.2015. 15:48h

Vrtći, škole i sumnjivi studentski domovi se finansiraju iz fondova NVO na Kosovu koje su u sprezi sa islamskim ekstremistima i teroristima, piše "Koha ditore".

Pozivajući se na izvještaj jedne inostrane obaveštajne službe, u tekstu pod naslovom "Investicije islamskih ekstremista u obrazovanju na Kosovu" kaže se da se to odvija uz dozvolu kosovskih institucija.

U izvještaju inostrane obavještajne službe, do kojeg je došao dnevnik, govori se o aktivnostima 50 nevladinih organizacija i 11 lica koji su najviše širili vjerski islamski ekstremizam.

Kosovo se u tom izvještaju predstavlja kao "kolijevka" vjerskog uticaja još od predškolskih ustanova.

Vrtić "Cvijeće dana" u Prištini je jedno od njih.

Njen vlasnik Driton Madzuni ima jake veze sa Hasanom Abazijem jednim od rukovodilaca sedme brigade muhadžedina u Bosni.

Na čelu finansija se nalazi Hašan Ali Al Saraj, porijeklom iz Iraka, navodi list.

Funkcionisanje vrtića i škola kao i sumnjivih domova studenata, koji imaju veze sa terorističkim organizacijama, je dozvoljeno od strane ministartsva obrazovanja, konstatuje list navodeći da vrtića"Cvijeće dana" ima licencu od 2006. godine.

"Mnoge organizacije i NVO koje su bile instalirane na Kosovu nakon rata 1999 godine, kao sto su Al- Haramanei, IWC, KOFF, ISTAMBUL... su udaljene sa Kosova. Međutim one su iza sebe formirale nevladine organizacije kao sto su "Tragovi", "Fondakos", " Sfera", "Jednakost", " Ponos", "Realnost", "Kuran"..." , kaže se u istražnom izvještaju baziranom na mnogime izvorima, prenosi "Koha ditore".

U vezi sa tim organizacijama su, dodaje list, i mnogi imami i pojedinci.

Preporučujemo za Vas