LGBT duga ispred Hrvatske biskupske konferencije

Dugu su noćas, dan nakon što je obilježen Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, iscrtale nepoznate osobe u cilju širenja poruka ljubavi, mira i tolerancije
74 pregleda 1 komentar(a)
Gej brakovi, LGBT, Foto: Reuters
Gej brakovi, LGBT, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2015. 17:27h

Na pločniku ispred Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu osvanuo je podsjetnik na neophodnost borbe protiv homofobije - iscrtana je LGBT duga uz poruku "ljubi bližnjeg svog".

Dugu su noćas, dan nakon što je obilježen Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, iscrtale nepoznate osobe u cilju širenja poruka ljubavi, mira i tolerancije, prenosi TV N1 Hrvatska.

Dan borbe protiv homofobije obilježava 17. maja, jer je upravo tog datuma 1990. godine homoseksualnost kao bolest uklonjena iz Međunarodne klasifikacije bolesti Svjetske zdravstvene organizacije.

Cilj je podizanje svijesti o neophodnosti borbe protiv predrasuda i diskriminacije prema osobama homoseksualne orijentacije, kao i prema transrodnim i transseksualnim osobama.

Homofobija se zasniva na predrasudama, strahu ili mržnji prema homoseksualnosti i homoseksualnim osobama i manifestije se na različite načine - od verbalnih uvreda do fizičkog nasilja.

Bonus video: