OSTAVKA GRUEVSKOG USLOV ZA ODLAZAK

Skoplje: Građani proveli noć ispred Vlade

"Mnogo puta ranije smo se povukli, ali sada je narod riješen da ide do kraja"
4 komentar(a)
Skoplje protest, Foto: Screenshot (YouTube)
Skoplje protest, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.02.2019. 03:06h

Veliki broj građana Makedonije proveo je noć u šatorima ispred zgrade Vlade gdje se juče održavao veliki miting opozicije.

Građani su i dalje izričiti pri stavu da se sa ovog mjesta neće pomaći dok premijer Nikola Gruevski ne podnese ostavku.

Na ulici su bili studenti, profesori, poslanici, srednjoškolci, ali i policija koja ih je opkoljavala, mada u znatno manjoj mjeri nego tokom mitinga.

Toni Nikolovski rekao je Tanjugu da će cijelu noć provesti na ovom mjestu.

"Ostaću ovdje sve dok Gruevski ne podnese ostavku i ova vlada zauvjek ode sa političke scene u Makedoniji. Dakle, samo od njega zavisi koliko ćemo ostati ovdje", rekao je on.

Upitan da li će ljudi nastaviti i sledećih večeri da se okupljaju u istom broju, on kaže da su Makedonci pretrpjeli mnogo pod ovom vlašću, te da su riješeni da ostanu do kraja.

"Mnogo puta ranije smo se povukli, ali sada je narod riješen da ide do kraja", rekao je on.

Lenče Nikolovska kaže da se nada da građani neće kampovati dugo, jer će Gruevski ubrzo otići. Ona ističe da je njegova smjena izvjesna, pogotovo nakon objavljivanja brojnih "bombi" koje je Zaev prezentovao javnosti, a koje su potpuno razotkrile Gruevskog.

Potpredsjednica SDSM Frosina Remenski, koja je takođe bila ispred zgrade Vlade rekla je da ova stranka koja je organizator mitinga ima program za sedam dana cjelodnevnog okupljanja na ovom mjestu.

"Postavili smo plato, planiramo pozorišne predstave, razne debate, bendove. Mi dakle imamo program da držimo narod blizu sebe", istakla je ona.

Remenski je ipak dodala da se nada da sedam dana okupljanja neće biti potrebno jer će, izrazila je uvjerenje, Gruevski do tada podnijeti ostavku.